Social Icons

TOP NEWS Χάκερς «σήκωσαν» 45 εκατ. δολάρια από ΑΤΜ σε 27 χώρες!

Διαφήμιση

ΔΕΚΙΑ ΚΩΔ

Μεγαλύτερη ηλεκτρονική ληστεία του 21ου αιώνα.............
   Πάτα το κουμπί "Μου αρέσει" ή "Επιβεβαίωση" για να δεις τη συνέχεια του άρθρου    
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Εάν χρησιμοποιείτε internet explorer τότε το άρθρο δέν εμφανίζεται απλά κάντε αντιγραφή το άρθρο και ανοίξτε το με mozilla ή google chrome







Περισσότερα από 45 εκατομμύρια δολάρια κατάφερε να «σηκώσει» μέσα σε λίγες μόνο ώρες από. λογαριασμούς εταιρειών μέσω ΑΤΜ μια συμμορία χάκερς.

Πρόκειται, πιθανότατα, για τη μεγαλύτερη ηλεκτρονική ληστεία του 21ου αιώνα αφού οι ληστές κατάφεραν να απλώσουν τα «πλοκάμια» τους σε συστήματα τραπεζών σε 27 χώρες, χρησιμοποιώντας ψεύτικες μαγνητικές κάρτες.

Σύμφωνα με το αμερικανικό υπουργείο Δικαιοσύνης, μέχρι στιγμής στις ΗΠΑ έχουν συλληφθεί επτά άτομα, στα οποία έχουν απαγγελθεί καταγγελίες.

Μάλιστα κάποιοι από τους χάκερς θέλησαν να περηφανευτούν για τα «κατορθώματά» τους φωτογραφίζοντας τους εαυτούς του με τα εκατομμύρια που έκλεψαν, όπως οι κύριοι Elvis Rafael Rodriguez και Emir Yasser Yeje.


Ενδεικτικό της κατάστασης είναι ότι στις 19 Φεβρουαρίου στη Νέα Υόρκη, οι δράστες κατάφεραν να «χτυπήσουν» 2.904 μηχανήματα σε δέκα ώρες, κλέβοντας περισσότερα από 2,4 εκατ. δολάρια.

'Οσον αφορά στη δράση τους, οι χάκερς «έμπαιναν» στα ηλεκτρονικά συστήματα εταιριών που επεξεργάζονται στοιχεία πιστωτικών καρτών και αύξαναν τα πιστωτικά τους όρια, όπως επίσης τα όρια αναλήψεων για προπληρωμένες κάρτες Mastercard, με βασικό «στόχο» την τράπεζα Rakbank στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Bank of Muscat στο Ομάν.




Πηγή:iefimerida.gr
                                                                                                

κατω ΚΩΔ

Δημοφιλεις αναρτησεις