Social Icons

Σφίξτε τις γροθιές σας και βελτιώστε τη μνήμη σας!

Διαφήμιση

ΔΕΚΙΑ ΚΩΔ




Βελτιώστε τη μνήμη σας ....
   Πάτα το κουμπί "Μου αρέσει" ή "Επιβεβαίωση" για να δεις τη συνέχεια του άρθρου    
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Εάν χρησιμοποιείτε internet explorer τότε το άρθρο δέν εμφανίζεται απλά κάντε αντιγραφή το άρθρο και ανοίξτε το με mozilla ή google chrome








Βελτιώστε τη μνήμη σας σφίγγοντας απλώς τις γροθιές σας, συμβουλεύουν οι επιστήμονες του Πολιτειακού Πανεπιστημίου «Montclair» στο Νιου Τζέρσεϊ των ΗΠΑ, σύμφωνα με στοιχεία που δημοσιεύονται στο επιστημονικό έντυπο PLOS ONE. Σφίξτε το δεξί σας χέρι για 90 δευτερόλεπτα και βοηθήστε τον σχηματισμό αναμνήσεων, ενώ αν σφίξετε το αριστερό σας χέρι θα βελτιώσετε την ικανότητά σας να ανακαλείται αναμνήσεις, υποστηρίζουν οι αμερικανοί ερευνητές. Η Δρ Ρουθ Πρόπερ και οι συνεργάτες της κατέληξαν στο παραπάνω συμπέρασμα μετά από πειράματα που έκαναν σε δείγμα 50 ενηλίκων και παρατήρησαν ότι μετά από ασκήσεις σύσφιξης των παλαμών μπορούσαν να θυμηθούν λέξεις που είχαν δει σε μια λίστα.
Οι επιστήμονες πιστεύουν ότι η σύσφιξη των παλαμών ενεργοποιεί συγκεκριμένες εγκεφαλικές περιοχές που σχετίζονται με την επεξεργασία των αναμνήσεων. «Η σύσφιξη του δεξιού χεριού συντελεί άμεσα στην καλύτερη εκμάθηση των πληροφοριών και του αριστερού χεριού στην άμεση ανάκληση πληροφοριών από τη μνήμη, άρα έχουμε λόγους να πιστεύουμε ότι δυο απλές κινήσεις μπορούν να βελτιώσουν σημαντικά τη μνήμη», εξηγεί η Δρ Πρόπερ. Παλαιότερες μελέτες είχαν δείξει ότι η σύσφιξη της δεξιάς παλάμης ενεργοποιεί το αριστερό ημισφαίριο του εγκεφάλου, ενώ η σύσφιξη της αριστερής παλάμης το δεξί ημισφαίριο.
Μάλιστα, αυτό σχετίζεται και με συγκεκριμένα συναισθήματα, για παράδειγμα η σύσφιξη της δεξιάς παλάμης με τη χαρά ή τον θυμό και της αριστερής με τη λύπη ή την αγωνία. Πάντως, η επεξεργασία των αναμνήσεων πιστεύεται ότι εμπλέκει και τα δύο ημισφαίρια του εγκεφάλου, το αριστερό για την κωδικοποίηση και το δεξί για την ανάκληση τους. Μελλοντικές έρευνες αναμένεται να αποδείξουν κατά πόσο το σφίξιμο της γροθιάς μπορεί να βελτιώσει και άλλες πνευματικές διαδικασίες, όπως η λεκτική ικανότητα και η ενθύμηση εικόνων, τόπων ή και λέξεων.
Πηγή: kamikaze.gr
                                                                                                

κατω ΚΩΔ

Δημοφιλεις αναρτησεις