Social Icons

ΣΟΚ: Υποβιβασμός για την ΑΕΚ λόγω... θανατικής ποινής

Διαφήμιση

ΔΕΚΙΑ ΚΩΔ



     Πάτα το κουμπί "Μου αρέσει" για να δεις τη συνέχεια του άρθρου       
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Εάν χρησιμοποιείτε internet explorer τότε το άρθρο δέν εμφανίζεται απλά κάντε αντιγραφή το άρθρο και ανοίξτε το με mozilla ή google chrome




Οι οπαδοί της Ενωσης ήταν αυτοί που με την εισβολή τους στον αγωνιστικό χώρο, μετά το αυτογκόλ του Μπουγαίδη έστειλαν την ΑΕΚ μια αγωνιστική νωρίτερα στη Football League, καθώς ο Τριτσώνης αποφάσισε, παρά τις έντονες πιέσεις των ανθρώπων της ΑΕΚ, την οριστική διακοπή του παιχνιδιού.
Εικόνες ντροπής στο ΟΑΚΑ από ανεγκέφαλη μερίδα οπαδών της ΑΕΚ που μόλις ο Μαυρουδής Μπουγαΐδης στο 87' με αυτογκόλ έβαλε μπροστά στο σκορ τον Πανθρακικό, εισέβαλε στον αγωνιστικό χώρο θέλοντας να κάνει επίθεση στους πάντες. Το παιχνίδι διακόπηκε, με την ΑΕΚ να βρίσκεται με το ένα πόδι στη Football League.
Όλη εβδομάδα κύλησε με τους ανθρώπους της ΑΕΚ να ζητούν τη βοήθεια του κόσμου για να μπορέσει να φτάσει η ομάδα στη νίκη - παραμονή στην πρώτη κατηγορία. Ο κόσμος έδωσε βροντερό "παρών" στο γήπεδο, ωστόσο αρκούσαν λιγότεροι από 100 ανεγκέφαλοι για να αμαυρώσουν ακόμα περισσότερο την ταλαιπωρημένη ΑΕΚ και να την καταδικάσουν πριν προλάβει να υποβιβαστεί αγωνιστικά, λόγω της... θανατικής ποινής που δικαιολογημένα θα επιβληθεί στην κιτρινόμαυρη ΠΑΕ. Ολα αυτά, στο 87΄ λόγω του τραγικού λάθους που έκανε ο Μπουγαΐδης στέλνοντας τη μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του. Μέσα σε ελάχιστα δευτερόλεπτα μπήκαν στον αγωνιστικό και στέρησαν από την ΑΕΚ τη δυνατότητα να διεκδικήσει στο παιχνίδι της τελευταίας αγωνιστικής την παραμονή στη Super League. Σε αυτό το σημείο οι οπαδοί της ΑΕΚ που περηφανεύονται πως βοηθούν την ομάδα στα δύσκολα, μπήκαν στον αγωνιστικό χώρο και κυνήγησαν τους πάντες. Και κατέστρεψαν την ίδια τους την ομάδα, στέλνοντάς την πρόωρα στη Β' Εθνική.
Όπως είναι λογικό, όλοι έτρεξαν να σωθούν στα αποδυτήρια, με τον Τριτσώνη μετά από περίπου 50 λεπτά διαβουλεύσεων, αρχικά, να αποφασίζει τη διακοπή του παιχνιδιού που ταυτόχρονα ρίχνει και στη 2η κατηγορία την Ένωση. Μηδενισμός, αφαίρεση τριών βαθμών από το φετινό και δύο βαθμών από το επόμενο πρωτάθλημα, η προβλεπόμενη απ' τους κανονισμούς ποινή, που αντιμετωπίζει πλέον η ΑΕΚ. 
Ηταν πραγματικά συγκινητική η προσπάθεια του Τραϊανού Δέλλα να σώσει τα προσχήματα και την ΑΕΚ από τη θανατική ποινή, εξασφαλίζοντας και τη σχετική συναίνεση του Πανθρακικού στο να συνεχιστεί το ματς, μετά την εκκένωση του ΟΑΚΑ και την αποχώρηση των οπαδών. Ομως, ο Τριτσώνης είχε ήδη βγει εκτός... κανονισμών, καθώς το χρονικό περιθώριο για τη συνέχιση του αγώνα είχε παρέλθει και ο ίδιος, πλέον, θα κινδύνευε με βαρύτατη τιμωρία, ενώ ήταν κάτι παραπάνω από δεδομένη και η προσφυγή ομάδων που είχαν έννομο συμφέρον, εις βάρος της όποιας απόφασης θα έπαιρνε για συνέχιση του παιχνιδιού.
Ετσι, λίγο πριν τις 10.30 το βράδυ, ολοκληρώθηκε και τυπικά η αναμέτρηση στο ΟΑΚΑ, για την τύχη της οποίας θα αποφανθεί και επίσημα η αθλητική δικαιοσύνη και η πειθαρχική επιτροπή της Super League, βάζοντας το τυπικό, τη σφραγίδα δηλαδή, στον υποβιβασμό της ΑΕΚ στη Β' Εθνική. Η 14η Απριλίου πρέπει να γραφεί με μαύρα γράμματα στην ιστορία της Ενωσης και ο ιστορικός του μέλλοντος να καταγράψει ότι -τελικά- τη χαριστική βολή σε μια ομάδα που «προδόθηκε» από τους ανθρώπους που χρόνια τώρα το έπαιζαν... παράγοντές της στα εύκολα, δόθηκε από εκείνους που υπερηφανεύονταν ότι ήταν οι μόνοι που δεν θα την άφηναν να πέσει στο γκρεμό. Κρίμα και άδικο για την ΑΕΚ και την ιστορία της, που όμως πρέπει από αυτή την ντροπιαστική νύχτα να βρει το σθένος και να επιστρέψει δριμύτερη, ισχυρή και... καθαρή από πάσης φύσεως «μάγους» που απλά βρήκαν την πόρτα ανοικτή και μπήκαν... 

                                                                                                                                                           

κατω ΚΩΔ

Δημοφιλεις αναρτησεις