Social Icons

H βουτιά του Κανάκη, βοήθησε 1,2 εκατομμύρια ανθρώπους

Διαφήμιση

ΔΕΚΙΑ ΚΩΔ

Βλέπουμε το δέντρο και χάνουμε το δάσος. Και στη συγκεκριμένη περίπτωση, πέρα από τις αντιρρήσεις, τις κόντρες, τις γκρίνιες, τις… τις… τις…, 
οφείλουμε να παραδεχτούμε, ότι το «Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα» που έκανε ο Αντώνης Κανάκης για τον ΑΝΤ1, έφερε θετικά αποτελέσματα, βοηθώντας πολύ, κατά πως αποδεικνύεται, το έργο της Action Aid.Όπως αναφέρει και το σχετικό δελτίο Τύπου του ΑΝΤ1,

«Μια εβδομάδα από την πρώτη προβολή του ντοκιμαντέρ Immersion: Βουτιά σε μια άλλη πραγματικότητα του Αντώνη Κανάκη στον AΝΤ1, ήδη 8 κοινότητες της Action Aid σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου έχουν βρει Αναδόχους Παιδιού από την Ελλάδα.

Έτσι, μέσω του προγράμματος Αναδοχής Παιδιού της ActionAid υπολογίζεται ότι 1,2 εκ. άνθρωποι θα δουν τα επόμενα χρόνια τη ζωή τους να βελτιώνεται. Περισσότερα παιδιά θα πάνε και θα συνεχίσουν το σχολείο, περισσότεροι άνθρωποι θα έχουν καθαρό νερό να πιουν, λιγότερα παιδιά θα πεθάνουν από ασθένειες που σχετίζονται με το βρώμικο νερό και τον υποσιτισμό, περισσότερες γυναίκες θα αποκτήσουν δικό τους εισόδημα μέσω γυναικείων συνεταιρισμών και θα διεκδικήσουν μια πιο δίκαιη θέση στην κοινωνία, περισσότεροι άνθρωποι θα ονειρευτούν ένα καλύτερο μέλλον.

Εκατομμύρια άνθρωποι παρακολούθησαν το ντοκιμαντέρ και η ανταπόκριση από ολόκληρη την Ελλάδα και την Κύπρο ήταν άκρως συγκινητική: άνεργοι, συνταξιούχοι, φοιτητές, νέοι, πολλές γυναίκες, μετανάστες, κάτοικοι μικρών ακριτικών χωριών ή μεγάλων πόλεων αποφάσισαν να βοηθήσουν συνανθρώπους τους που ζουν σε συνθήκες απόλυτης φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1 ευρώ την ημέρα. Χιλιάδες αποφάσισαν να γίνουν Ανάδοχοι Παιδιού και να στηρίξουν συγκεκριμένες φτωχές κοινότητες σε Αφρική και Ασία. Εξίσου συγκινητική είναι και η πρόθεση εκατοντάδων ανθρώπων που ζητούν να βοηθήσουν εθελοντικά.

Άνθρωποι γεμάτοι ζεστά λόγια που εκδηλώνουν την αλληλεγγύη τους και στηρίζουν έμπρακτα τους συνανθρώπους τους που ζητούν να μην τους ξεχάσουμε. Στέλνουν μηνύματα που λένε ότι αν και είναι άνεργοι, συνταξιούχοι, με χαμηλό εισόδημα, θέλουν να βοηθήσουν. Μηνύματα που λένε ότι μέσα στην κρίση ξαναθυμήθηκαν τις πραγματικές αξίες μιας ανοιχτής και φιλόξενης Ελλάδας. Άνθρωποι που θέλουν να μάθουν στα παιδιά τους να μην χρωματίζουν την αλληλεγγύη σε λευκή και μη, σε ντόπια και ξένη.

«Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά και ικανοποίηση για την πρωτοφανή ανταπόκριση του τηλεοπτικού κοινού στην προβολή του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη Immersion και μέσω αυτού στο έργο της ActionAid. Αυτός άλλωστε ήταν και ο λόγος που μας ώθησε ώστε να προγραμματίσουμε και μια δεύτερη προβολή του η οποία επίσης είχε εξαιρετική απήχηση. Ο ΑΝΤ1 πιστεύει στη δύναμη που έχει η τηλεόραση να αναπαράγει αξίες, να αφυπνίσει και να κινητοποιήσει, και είναι πάντα πρόθυμος να συμβάλλει σε τέτοιου είδους προσπάθειες. Η προβολή του Immersion απέδειξε πως το τηλεοπτικό κοινό τιμά και σέβεται την καλή τηλεόραση. Ευχαριστούμε την ActionAid για την ευκαιρία που έδωσε στον Αντώνη Κανάκη και τον ΑΝΤ1 να αποτελέσουν μέρος αυτής της συγκλονιστικής προσπάθειας για την στήριξη χιλιάδων ανθρώπων που έχουν ανάγκη τη βοήθειά μας για ένα καλύτερο αύριο» δήλωσε μεταξύ άλλων ο Γιάννης Λάτσιος, Γενικός Διευθυντής Προγράμματος του ΑΝΤ1.

«Η εξαιρετική ποιότητα και ευαισθησία του ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη άγγιξε ολόκληρη την Ελλάδα. Οι εικόνες από την Αφρική έτσι όπως την γνωρίζουμε εμείς από τη δουλειά μας στην ActionAid και η αξιοπρέπεια των ανθρώπων με τους οποίους συνεργαζόμαστε δεν άφησαν πολλούς ασυγκίνητους. Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε βαθιά τόσο τον Αντώνη Κανάκη και την ομάδα του, όσο και τον ΑΝΤ1 για την πολύ ουσιαστική στήριξή τους στον έργο μας» δήλωσε ο Γεράσιμος Κουβαράς, Γενικός Διευθυντής της Action Aid Ελλάς.»

Συμπέρασμα; Η «Βουτιά» του Αντώνη Κανάκη λοιπόν είναι το «δέντρο» που βοήθησε το «δάσος» της Action Aid να φουντώσει ακόμα περισσότερο και να βοηθήσει μέσα από το έργο της κι άλλους ανθρώπους. Μακάρι να ακολουθήσουν κι άλλοι το ίδιο παράδειγμα ώστε να αναδείξουν, προβάλλουν και προσφέρουν με όποιο τρόπο μπορούν, σε αυτούς που το έχουν ανάγκη. Γιατί, μην νομίζετε! Η Σιέρρα Λεόνε, ίσως… δεν απέχει και τόσο πολύ από τη χώρα μας!


κατω ΚΩΔ

Δημοφιλεις αναρτησεις