Social Icons

Πανελλαδικές Πρόταση-βόμβα για φέτος

Διαφήμιση

ΔΕΚΙΑ ΚΩΔ



Κόκκινος συναγερμός άναψε χθες βράδυ στο υπουργείο Παιδείας… 
   Πάτα το κουμπί "Μου αρέσει" ή "Επιβεβαίωση" για να δεις τη συνέχεια του άρθρου    
ΠΡΟΣΟΧΗ !!! Εάν χρησιμοποιείτε internet explorer τότε το άρθρο δέν εμφανίζεται απλά κάντε αντιγραφή το άρθρο και ανοίξτε το με mozilla ή google chrome








Κόκκινος συναγερμός για την ομαλή διεξαγωγή των Πανελλαδικών Εξετάσεων, που αρχίζουν την πρώτη εβδομάδα μετά τις …πασχαλινές διακοπές, άναψε χθες βράδυ στο υπουργείο Παιδείας…
Σύμφωνα με πληροφορίες η ΔΑΚΕ, πρώτη δύναμη στους καθηγητές με βάση τα αποτελέσματα του τελευταίου συνεδρίου της ΟΛΜΕ, αποφάσισε να προτείνει στη σημερινή συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας απεργία κατά τη διάρκεια των Πανελλαδικών Εξετάσεων, υπό την προϋπόθεση ότι η σχετική ψηφοφορία στις γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ θα γίνει με κάλπες.
Στην απόφαση αυτή κατέληξε η παράταξη αργά χθες το βράδυ. Προτάσεις για απεργία μέσα στις Πανελλαδικές αναμένεται ότι θα καταθέσουν και οι παρατάξεις που πρόσκεινται στον ΣΥ ΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και την εξωκοινοβουλευτική Αριστερά, ενώ αδιευκρίνιστη ήταν μέχρι την ώρα που γράφονταν αυτές οι γραμμές, π στάση που θα κρατήσει η ΠΑΣΚ. Η ΔΑΚΕ και η ΠΑΣΚ έχουν από τρεις έδρες στο Δ.Σ. της ΟΛΜΕ, η Συνεργασία (ΣΥΡΙΖΑ) και π παράταξη του ΚΚΕ από 2 έδρες και οι Παρεμβάσεις (εξωκοινοβουλευτική Αριστερά) 1 έδρα.
Η διάβαση του Ρουβίκωνα από τους καθηγητές οργανώνεται μετά τη ρύθμιση για αύξηση του ωραρίου διδασκαλίας κατά δύο ώρες την εβδομάδα. Όπως προβλέπει το καταστατικό της ΟΛΜΕ, το Δ.Σ. εισηγείται στον κλάδο, αλλά την απόφαση παίρνουν οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ και την επικυρώνει η συνέλευση των προέδρων των τοπικών ενώσεων. Για να απεργήσουν οι καθηγητές πρέπει να συγκεντρώσει η απεργιακή εισήγηση του Δ.Σ. τα 2/3 των ψήφων που αντιστοιχούν σε κάθε ΕΛΜΕ, αναλόγως με το μέγεθός της.
Τα τελευταία χρόνια οι γενικές συνελεύσεις των ΕΛΜΕ έχουν μαυρίσει αρκετές προτάσεις της εκάστοτε συνδικαλιστικής ηγεσίας του ελάδου. Ακόμη περισσότερες ήταν το ίδιο διάστημα οι περιπτώσεις χαμηλής συμμετοχής της βάσης στις απεργιακές κινητοποιήσεις της ΟΛΜΕ. Ειδικότερα η πρόταση της ΔΑΚΕ είναι να στηθούν κάλπες στα σχολεία την πρώτη ημέρα επαναλειτουργίας τους. Δευτέρα 13 Μαΐου.
Συνέλευση των προέδρων
Η συνέλευση των προέδρων προτείνεται για την Τετάρτη 15 του μήνα. Για την πρώτη ημέρα των Πανελλαδικών, Παρασκευή 17 Μαΐου, η πρόταση της ΔΑΚΕ προβλέπει να κηρύξουν 3ωρη στάση η ΟΛΜΕ 8 με 11 το πρωί και Π με 2 το μεσημέρι οι τοπικές ΕΛΜΕ. Για την επόμενη εβδομάδα (Δευτέρα 20 με Παρασκευή 24 Μαΐου) προτείνεται 5ήμερη απεργία.
Πηγή: Ελεύθερος Τύπος
Πηγή: dinatos.info
                                                                                                

κατω ΚΩΔ

Δημοφιλεις αναρτησεις